GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Szagtalan-e a biztonsági köd?
A biztonsági ködnek enyhe édeskés illata van a speciális összetevők miatt. Egy alapos átszellőztetés után a köd kiszellőztethető a légtérből és semmilyen felületi lecsapódás nem tapasztalható.

Hogyan tudok megszabadulni a ködtől? (műszaki cikkek, bútorok)
A köd olyan sűrű, hogy a betörő még a saját kézfejét sem látja, csupán 15-20 perc kell a helyiség átszellőztetésére. Ezután a védendő helyiségben lecsapódás nem tapasztalható. A köd nem okoz kárt bútorokban, irodai eszközökben és műszaki cikkekben. A betörőnek nincs esélye megvárni, hogy elillanjon a köd, mivel a pulzáló funkcióval akár másfél órán keresztül is fenntartható a sűrű ködfelhő.

Költséges-e a rendszer fenntartása?
Nem, a rendszernek készenléti üzemmódban körülbelül egy 60 wattos izzóéval megegyező a fogyasztása.

Milyen tápellátást kell biztosítani a berendezésnek?
A ködgenerátor működéséhez szükséges a folyamatos 230V-os hálózati betáplálás.

Igényel-e karbantartást a berendezés?
A helyes működés biztosítása érdekében a készülék működését folyamatosan figyelni kell a vagyonvédelmi vagy más megfelelő rendszerrel és rendszeres időközönként el kell végezni a rendszer tesztelését és szervízelését (évente legalább egyszer).

Problémát jelent-e a hamis riasztás?
Nem, a rendszert úgy tervezték, hogy kiegészítő érzékelőkkel megelőzze a véletlen riasztások miatti aktiválást. A ködgenerátor telepíthető tűzjelző rendszerrel felszerelt helyiségbe is, mivel képes kikapcsolni a tűzjelző rendszert a védendő térben. Ez igaz fordítva is, tűzesetkor a tűzjelző rendszer kikapcsolhatja a ködgenerátort.

Károsíthatja a ködfolyadék a dolgaimat?
A Dániai Technológiai Intézet tesztelte a Protect által gyártott ködfolyadékot számos terméken, valamint anyagon és ártalmatlannak találta azt. A köd hatását tesztelték műszaki cikkeken, ruhaanyagon, bútoron stb. A teszteket laboratóriumokban ill. különböző vásárlókkal együttműködve végezték. Amennyiben kétsége lenne ill. rendelkezik extra érzékeny anyaggal, örömmel segítünk.

Nem veszélyes a köd belélegzése?
Nem, a köd nem mérgező – nagyobb koncentrációjú köd hosszabb időn keresztüli belélegzése sem mérgező. A köd hasonló a színházakban ill. koncerteken használatos füsthöz.

Figyelmeztet-e a berendezés, ha meghibásodott?
A ködgenerátor sípolása figyelmeztet arra, hogy valami nem működik megfelelően. A sípolás elvileg azt jelzi, hogy nem számíthatunk a működésére egy esetleges betörés alatt.
A ködgenerátor kimeneteit a vagyonvédelmi rendszerrel összekötve (zónákra kötve) a hibajelzések távfelület által is fogadhatóak. Az átadható jelzések: alacsony folyadékszint, általános hiba, ködgenerátor aktiválva.

Rendelkezik-e megfelelő engedélyekkel a berendezés?
A rendőrség és a biztosító társaságok szerint a Protect rendszer áttörést jelent a betörők elleni harcban és használata általuk engedélyezett. Mindkét szektor nagyon érdekelt a ködvédelem által kínálkozó új lehetőségekben. A berendezés megfelel a ködgenerátorokra vonatkozó európai szabványoknak.

Ha kérdésére itt nem talált választ, hívjon minket bizalommal, vagy írjon nekünk!

Webáruház készítés